Internet DOOM Utilities
Main | Doom Explorer doesn't set right dmflags and server variables - Forum | Registration | Login
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » IDE discussion and other.. » Bugs, remarks » Doom Explorer doesn't set right dmflags and server variables
Doom Explorer doesn't set right dmflags and server variables
unknownna7Date: Wednesday, 2018-08-29, 11:06 | Message # 1
Private
Group: Users
Messages: 13
Reputation: 0
Status: Offline
See attached screenshot. Certain settings, such as the server name, dmflags, sv_maxclients etc. are not set properly when launching the server in Doom Explorer.

https://s15.postimg.cc/rr7t0jcln/wrongsettings.png
 
bondDate: Friday, 2018-08-31, 01:53 | Message # 2
Admin
Group: Administrators
Messages: 176
Reputation: 1
Status: Offline
I can not reproduce it - the server started many times without problems
can you be more specific?
does it always starts wrong for you?
 
unknownna7Date: Sunday, 2018-09-09, 22:39 | Message # 3
Private
Group: Users
Messages: 13
Reputation: 0
Status: Offline
Hi, it seems to work fine most of the time, but sometimes when starting the server it'll break. It seems to happen mostly if you change the .exe before starting the server. The server name seems to be displayed correctly now, but the compatflags are cleared incorrectly.
 
bondDate: Monday, 2018-09-17, 06:28 | Message # 4
Admin
Group: Administrators
Messages: 176
Reputation: 1
Status: Offline
I found the cause of your problems with the flags and other parameters when starting the server: this is the ZA3.1 "feature". In ZA config file there is special section - NetServerInfo. According to ZA source "The NetServerInfo section will be read and override anything loaded here when it's determined that a netgame is being played". For some reason (probably by mistake) ZA3.1 put there some configurable at start variables so they override anything you setup in Doom Explorer. For example there is string 'compatmode=0' which set to zero compatflags and compatflags2. Also there is string "sv_hostname" which store first server name and doesnt allow to change it to any other, etc...
You can easily check this by starting za31 server with this command:
zandronum.exe -config test.cfg +compatflags 1 -host
First time compatflags will be 1 because there is no config file test.cfg, but when you close server and start it again, this file is created and you will get compatflags 0
To workaround this 'feature' Doom Explorer delete config file at each server start, you can try it:
http://doomutils.ucoz.ru/files/DoomExplorer157-1.zip
Also if you are ZA tester, make a note about it to developers please
 
Forum » IDE discussion and other.. » Bugs, remarks » Doom Explorer doesn't set right dmflags and server variables
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

bond © 2001-2018 Powered by uCoz